Boek
Nederlands

Beginners : verhalen

Raymond Carver (auteur)
+1
Beginners : verhalen
×
Beginners : verhalen Beginners : verhalen

Beginners : verhalen

In de reeks:
Genre:
Bevat de oorspronkelijke versie én de geredigeerde versie van What we talk about when we talk about love. De oorspronkelijke versie is ongeveer vijftig procent langer dan de geredigeerde, en geeft een fascinerende inkijk in zowel de geest van Carver als in de werkwijze van zijn redacteur Gordon Lish.
Bevat
 • Beginners : de oorspronkelijke versie van Waar we over praten als we over liefde praten
  Raymond Carver
  Auteur
  Raymond Carver
  Vertaler
  Sjaak Commandeur
  Genre
  Verhalen
  Oorspr. titel
  Beginners
 • Waar we over praten als we over liefde praten
  Raymond Carver
  Auteur
  Raymond Carver
  Redacteur
  Gordon Lish
  Genre
  Verhalen
  Oorspr. titel
  What we talk about when we talk about love
Titel
Beginners : verhalen
Auteur
Raymond Carver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
427 p.
ISBN
9789023455905 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raymond Carver (1938-1988) wordt in de Amerikaanse literatuur en daarbuiten beschouwd als de meester van het korte verhaal. Zijn verhalen vonden veel navolging. Carver stond aan de wieg van het Dirty Realism, een stroming van schrijvers die zich lieten inspireren door het leven van de sociale onderklasse met alle misère van drankzucht en relatieleed. Carvers literaire reputatie is vooral gestoeld op zijn minimalistische, uitgebeende stijl. Na Carvers dood werd bekend dat Gordon Lish, Carvers redacteur, de verhalen tot de helft had ingekort. Hoewel Carver zijn roem dus voor een deel te danken had aan zijn redacteur, was hij niet gelukkig met de ingrepen van Lish die veel verder gingen dan integer redigeren. Dankzij Carvers weduwe is nu de befaamde bundel 'Waar we over praten als we over liefde praten' gepubliceerd zonder de ingrepen van Lish. Het bijzondere van deze uitgave is dat beide versies van de verhalen zijn opgenomen, de ‘geredigeerde’ en de dubbel zo lange authentieke. De leze…Lees verder

Over Raymond Carver

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door OnbekendUnknown author

Raymond Clevie Carver, Jr. (Clatskanie, 25 mei 1938 – Port Angeles, 2 augustus 1988) was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij werd vooral bekend door zijn puntige, schijnbaar laconiek geschreven korte verhalen. Het grootste deel van zijn leven kampte hij met ernstige alcolholproblemen en zat hij financieel volledig aan de grond. Maar op zijn veertigste slaagde hij erin zijn leven op orde te krijgen. Binnen 10 jaar schreef hij literaire meesterwerken, die veelal gaan over mensen aan de onderkant van de maatschappij. Hij schrijft vooral over relaties die stuklopen, de uitzichtloosheid van het leven en het vergetelheid zoeken in de drank. Carver wordt tegenwoordig beschouwd als een van de grootste Amerikaans auteurs van de 20ste eeuw en de belangrijkste kracht achter de heropleving van de Amerikaanse short story.

Jeugdjaren (1938-1958)

Carver werd geboren in Cl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties