Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft

Raymond Carver (auteur), Sjaak Commandeur (vertaler)
+1
Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft
×
Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft

Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft

In de reeks:
Genre:
Verhalen over Amerikanen uit de sociale onderklasse die worstelen met eenzaamheid, relatieleed, verlies, drankzucht en afwijzing.
Titel
Wees alsjeblieft stil, alsjeblieft
Auteur
Raymond Carver
Vertaler
Sjaak Commandeur
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Will you please be quiet, please ?
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012
270 p.
ISBN
9789023471356 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse schrijver Raymond Carver (1938-1988) wordt wereldwijd beschouwd als de meester van het korte verhaal. Zijn literaire reputatie dankt hij aan zijn minimalistische, uitgebeende stijl, die veel navolging vond. Carver schreef over mensen uit de sociale onderklasse die worstelen met eenzaamheid, relatieleed, verlies, drankzucht en afwijzing. Toch zijn het geen sombere verhalen. Op een subtiele, tragikomische manier komen zijn personages in het reine met hun lotsbestemming. Ze vinden de innerlijke kracht om de moed voorlopig nog niet op te geven. In de jaren tachtig verschenen verschillende bundels verhalen in een Nederlandse vertaling, maar die zijn reeds lang uitverkocht en antiquarisch moeilijk te vinden. Deze nieuwe, integrale Nederlandse editie van Carvers debuutbundel ‘Will You Please Be Quiet, Please?’ (uit 1976) zal daarom door veel lezers worden toegejuicht. Het duidt erop dat de verhalen van Carver de literaire waan van de dag glansrijk doorstaan. Normale druk.

Over Raymond Carver

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door OnbekendUnknown author

Raymond Clevie Carver, Jr. (Clatskanie, 25 mei 1938 – Port Angeles, 2 augustus 1988) was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij werd vooral bekend door zijn puntige, schijnbaar laconiek geschreven korte verhalen. Het grootste deel van zijn leven kampte hij met ernstige alcolholproblemen en zat hij financieel volledig aan de grond. Maar op zijn veertigste slaagde hij erin zijn leven op orde te krijgen. Binnen 10 jaar schreef hij literaire meesterwerken, die veelal gaan over mensen aan de onderkant van de maatschappij. Hij schrijft vooral over relaties die stuklopen, de uitzichtloosheid van het leven en het vergetelheid zoeken in de drank. Carver wordt tegenwoordig beschouwd als een van de grootste Amerikaans auteurs van de 20ste eeuw en de belangrijkste kracht achter de heropleving van de Amerikaanse short story.

Jeugdjaren (1938-1958)

Carver werd geboren in Cl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek