Boek
Nederlands

Boekanier des konings

Raymond E. Feist (auteur)

Boekanier des konings

Genre:
Wanneer de overlevenden van de planeet Crydee als slaven worden weggevoerd, achtervolgen een jonge prins en een admiraal deze ontvoerders en ontdekken een sinister complot.
Titel
Boekanier des konings
Auteur
Raymond E. Feist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The king's buccaner
Uitgever
Amsterdam: M, 2002
544 p.
ISBN
90-290-6829-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse fantasy-auteur is ook in Nederland zeer populair door zijn "De oorlog van de grote scheuring"-serie: "Magiër", "Zilverdoorn", "Duisternis over Sethanon" en "Prins van den bloede". "Boekanier des konings" is weliswaar verbonden met die serie, maar is een op zichzelf staand verhaal. Hoofdrolspeler prins Valentijn is de zoon van de hoofdrolspeler uit de eerdere boeken. Met zijn vriend Han gaat hij een groep piraten achterna die twee meisjes hebben ontvoerd. Feist schrijft ongecompliceerd en weet met veel actie, kleurrijke personages en exotische locaties te verhullen dat dit verhaal weinig om het lijf heeft. Het is een ouderwets soort avonturenverhaal met romantische inslag waarin Eroll Flyn zo zou kunnen acteren. Dat neemt niet weg dat de schare fans van Feist en jeugdige lezers zullen genieten. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia