Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De schaduw van een duistere koningin

Raymond E. Feist (auteur)

De schaduw van een duistere koningin

Genre:
Een aantal ter dood veroordeelden kan zich vrijwaren van de strop door op een avontuurlijke spionagemissie naar een volk van slangachtige wezens te gaan.
Titel
De schaduw van een duistere koningin
Auteur
Raymond E. Feist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadow of a dark queen
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2009 | Andere uitgaves
480 p.
ISBN
9789089680884

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raymond E. Feist is al sinds het begin van zijn schrijverscarrière, met zijn debuut Magiër uit 1982, een grote naam in het fantasygenre. Magiër verscheen in 1997 voor het eerst in een Nederlandse vertaling en was het eerste deel van de trilogie 'De oorlog van de grote scheuring'. Daarin werden meteen de grote lijnen uitgezet van een inmiddels omvangrijk oeuvre dat zich voornamelijk afspeelt in de werelden Midkemia en Kelewan, de spiegelplaneet van Midkemia. Toen al was er sprake van een magische scheur in tijd en ruimte waardoor vijandelijke legers stromen met de bedoeling Midkemia te vernietigen. De strijd kon losbarsten om de scheur te sluiten en de vijandelijke legers te verslaan.

In de tetralogie 'De boeken van de slangenoorlog', waarvan De schaduw van een duistere koningin het eerste deel is, wordt verhaald over een tweede magische scheuring die Midkemia bedreigt. Feist gebruikt in deze reeks steeds een aantal terugkerende personages die naargelang het…Lees verder
Eerste deel van de vierdelige heroïsche fantasy-sage 'De boeken van de Slangenoorlog'. Een klassieke vertelling van de strijd tussen het goede (in de persoon van Erric van Zwartheide) en het kwade (de Serpentmensen onder leiding van de Smaragden Koningin), gesitueerd op de wereld Midkemia. De auteur schreef reeds vele fantasy-romans, waaronder de cyclus 'De Oorlog van de Grote Scheuring' en de 'Keizerrijk-trilogie'. De delen zijn afzonderlijk te lezen. Een spannend avontuur met veel actie, intriges en magie. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia