Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Duisternis over Sethanon

Raymond E. Feist (auteur)

Duisternis over Sethanon

Genre:
Als de Nachtraven er ogenschijnlijk in zijn geslaagd om de Heer van het Westen te doden, vertrekt in het geheim een reisgezelschap om de boosdoener Murmandamus voor eens en voor altijd uit te schakelen.
Titel
Duisternis over Sethanon
Auteur
Raymond E. Feist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A darkness at Sethanon
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008 | Andere uitgaves
448 p.
ISBN
9789089680501

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur is door de oorspronkelijk driedelige serie 'De oorlog van de Grote Scheuring', waarvan dit boek het laatste deel is, doorgebroken. De boeken 'Magiër', 'Zilverdoorn' en 'Duisternis over Sethanon' vormen een doorlopend verhaal (de delen zijn derhalve niet los van elkaar te lezen) en kunnen als standaard 'high fantasy' worden getypeerd: een queeste-verhaal, Goed tegen Kwaad, magie werkt, een middeleeuwenachtige wereld, de onbeduidende jongeling die tot Held uitgroeit. De Nachtraven zijn terug in Krondor en slagen ogenschijnlijk in hun opzet de Heer van het Westen te doden. In het geheim vertrekt een reisgezelschap naar het noorden om de boosdoener Murmandamus voor eens en voor altijd uit te schakelen. Weinig origineel, maar met verve geschreven, met humor en spanning. Later verschenen nog een niet los te lezen vervolgdeel, 'Prins van den bloede'*, en het wel op zichzelf staande 'Boekanier des konings'*. Gebonden, kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia