Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een kroon in gevaar

Raymond E. Feist (auteur), Lia Belt (vertaler)
Keshische soldaten bedreigen de stad Ylith in Midkemia, maar die dreiging blijkt niet wat ze lijkt; de gebeurtenissen in Midkemia kunnen grote gevolgen hebben voor andere werelden.
Titel
Een kroon in gevaar
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A crown imperilled
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017 | Andere uitgaves
395 p.
ISBN
9789024579983 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raymond E. Feist is wereldberoemd geworden als schrijver van een reeks trilogieën die zich telkens afspelen in de wereld Midkemia. Alleen de ‘Keizerrijk’-trilogie speelt zich af in een andere wereld, Kelewan, die bereikt werd via een Scheuring. Midkemia is een kleine wereld die veel gelijkenissen vertoont met onze aarde, althans op geografisch gebied. Er zijn grote continenten en oceanen, maar er zijn wel drie manen. Op de planeet lopen meerdere rassen rond: behalve mensen zijn er ook dwergen, elfen, Valheru (Drakenheersers), trollen, reuzen, gnomen en draken. De wereld doet soms wat middeleeuws aan, met ridders en prinsessen en veel slagvelden. Techniek speelt slechts een kleine rol. Het vervoer gebeurt grotendeels te voet of met paarden, waardoor Feist ruimte schept om zijn personages uit te diepen en uitgebreid met elkaar te laten communiceren. De trilogieën spelen zich telkens in een ander tijdssegment af, zodat doorheen de jaren stilaan een totaalbeeld van de geschiedenis van Mid…Lees verder
Keshische soldaten bedreigen de stad Ylith. De oorlogsdreiging van Kesh blijkt niet wat ze lijkt en gebeurtenissen op Midkemia zouden verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor andere werelden. En ondertussen wordt in Roldem en Rillanon een staatsgreep voorbereid. Tweede deel van een trilogie binnen een doorlopende fantasyserie, het vervolg op 'Het bedreigde koninkrijk' (2011)*. Het betreft in feite boek 28 in de complete 'Scheuringsoorlog'-serie. Nieuwe lezers zullen het verhaal beslist niet kunnen volgen; een lijstje van dramatis personae, een kaart en een 'wat vooraf ging' ontbreken. Prettiger leesbaar dan het vorige deel, minder uitleggerig, minder herhaling; de vertaling vertoont sporen van haast. Voor de fans van de serie. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties