Boek
Nederlands

Het bedreigde koninkrijk

Raymond E. Feist (auteur), Lia Belt (vertaler)
Geholpen door demonen probeert een volk het omringende gebied te annexeren en te koloniseren.
Titel
Het bedreigde koninkrijk
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A kingdom besieged
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2017 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
9789024579976 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een trilogie binnen een doorlopende serie. Hoewel op het omslag staat dat het hier een eerste boek betreft, gaat het in feite om boek 27 in de complete 'Scheuringsoorlogserie'. Nieuwe lezers zullen beslist niet kunnen volgen wie de personages zijn en wat hun verhouding tot elkaar is. Een dramatis personae ontbreekt. Ook een kaart wordt node gemist. Een nieuwe strijd dreigt in de wereld Midkemia als de natie Kesh op oorlogspad gaat. Intussen gaat ook in de demonenwereld niet alles van een leien dakje. Dit deel eindigt met een fraaie cliffhanger. Het verhaal bevat veel personages, die qua karakter aan de oppervlakte blijven. Daarnaast is er veel herhaling in Feists taalgebruik. De vertaling toont sporen van haastwerk. Voor fans van de serie. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties