Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het einde van de Magiër

Raymond E. Feist (auteur), Lia Belt (vertaler)
De oorlogsdreiging op Midkemia blijkt verweven met een dreiging voor wat er ook maar bestaat; Puc en de DonCoin-broeders moeten alles op alles zetten om dit lot af te wenden.
Titel
Het einde van de Magiër
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Magician's end
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
543 p.
ISBN
9789024528929 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het epos dat Raymond E. Feist aanvatte in 1982 met het boek Magiër ontstond uit pure verveling. Hij verzon de werelden Midkemia en Kelewan met een paar vrienden tijdens het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Hij werd werkloos en besloot een boek te wijden aan het ontstaan van de magie op de twee verzonnen werelden. Dertig jaar later is Feist er eindelijk in geslaagd om de reeks tot een einde te brengen. Inderdaad, het toepasselijk getitelde Het einde van de magiër is meteen het afsluitende hoofdstuk van de trilogie ‘De saga van de chaosoorlog’ én het einde van een veelomvattende reeks boeken die menigeen vele uurtjes leesplezier heeft bezorgd.
Het afsluitende boek betreft absoluut een waardig einde. Feist slaagt erin om de resterende vragen die fans van de reeks nog mochten hebben van een antwoord te voorzien. Opvallend aan dit slot is vooral de mystieke en beschouwende sfeer die hij oproept. Er wordt volop teruggekeken naar lang vervlogen tijden en gebeu…Lees verder
Laatste deel van een fantasytrilogie, en volgens de opdracht het allerlaatste deel van de complete serie over de 'Scheuringsoorlog', het vervolg op 'Een kroon in gevaar' (2012)*. Deze serie is haar hoogtijdagen reeds lang voorbij en wat dat betreft, is dit deel een passend einde. Een traag boek waarin teveel wordt uitgelegd en herhaald. De oorlogsdreiging op Midkemia blijkt verweven met een dreiging voor alles dat bestaat en de goeden (Puc en de DonCoin-broeders) moeten alle zeilen bijzetten om dit lot af te wenden. Haastige vertaling. Een kaart en een 'wat vooraf ging' worden node gemist. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties