Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Drie helden beschermen Krondor tegen de Dark Elves.
Titel
Het verraad
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The betrayal
Editie
11
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2011 | Andere uitgaves
416 p.
ISBN
9789022555033 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het succes van Raymond Feist als fantasyschrijver trok de belangstelling van Dynamix, een bedrijf dat computerspelletjes maakt. Ze benaderden Feist en maakten het fantasy-rollenspel 'Betrayal at Krondor', dat in 1993 verscheen. Het spel was gebaseerd op de eerste drie van de acht succesvolle boeken die Feist op dat moment geschreven had (de vijf boeken van de 'De oorlog van de grote scheuring' en, samen met Janny Wurts, de 'Keizerrijk trilogie') en speelt zich af zo'n tien jaar na het derde deel, 'Duisternis over Sethanon'. Omdat Feist weinig ervaring had met het schrijven van computerspelletjes, was hij er maar zijdelings bij betrokken en werd het verhaal voor het spel door anderen geschreven. Zes jaar en vier boeken later gebruikte Feist dat spel als uitgangspunt voor Het verraad, het eerste deel in de 'Krondor'-reeks, en keert hij voor het eerst terug in de geschiedenis van zijn fantasywereld Midkemia. Terug ook naar zijn eerste grote successen; naar prins Arutha van het Wes…Lees verder
De serie boeken van 'De oorlog van de Grote Scheuring' ('Magiër' (1997), 'Zilverdoorn' (1997), 'Duisternis over Sethanon' (1998), 'Prins van den bloede' (1998) en 'Boekanier des konings' (1999)) van Feist is in Nederland erg populair. Die populariteit heeft er onder andere toe geleid dat er een computerspel is gemaakt dat zich in deze verzonnen wereld afspeelt. Van dat spel is een romanversie verschenen, geschreven door Feist. Het speelt zich af ongeveer tien jaar na het einde van boek drie. De Zwarte Elfen zijn weer op oorlogspad en het is aan een drietal helden om hen te weerstaan. Bekende personages uit de eerdere boeken maken hun opwachting. Het boek kan los van de eerdere serie gelezen worden, maar aan te bevelen is dat niet. Omdat het boek op een spel is gebaseerd, is het plot vrij lineair en bestaat het voornamelijk uit het vinden van artefacten en personages om naar het volgende niveau te kunnen gaan. Een leuk boek voor de liefhebbers van deze serie. Vrij kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties