Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Prins van den bloede

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Twee prinsen worden door hun vader op een moeilijke diplomatieke missie gestuurd naar het geheimzinnige Kesh.
Titel
Prins van den bloede
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prince of the blood
Editie
11
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2011 | Andere uitgaves
352 p.
ISBN
9789022560983 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse auteur is een vooraanstaande leverancier van Tolkieniaanse, epische fantasy. Dit boek is het vierde deel in de serie 'De oorlog van de Grote Scheuring' en staat niet op zichzelf. Om de liederlijke tweelingbroers voor te bereiden op hun taak als heersers van Midkemia, stuurt hun vader hen op een diplomatieke missie naar het geheimzinnige Kesh. Daar moeten zij moordaanslagen en allerhande avonturen zien te overleven. Het boek is spannend, erotisch en in een vlotte, open stijl geschreven, maar niet het beste van deze auteur. Het geloofwaardig neerzetten van een verzonnen wereld met bijzondere personages – zijn forte – is meer op de achtergrond geraakt. Dit is meer een avonturenverhaal, dat echter zonder meer de fantasyfans en de vele liefhebbers van Feist zal aanspreken. Vergelijkbaar met Terry Goodkind, Robert Jordan en W.J. Maryson. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties