Boek
Nederlands

Reis door de nacht

Raymond E. Feist (auteur)
Omdat Puc en zijn gezellen willen afrekenen met een verraderlijker magie͏̈r, wagen ze zich in de duistere en onbekende wereld van de Dasati.
Titel
Reis door de nacht
Auteur
Raymond E. Feist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Into a dark realm
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
349 p.
ISBN
9789024529322

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raymond Feist blijft Raymond Feist, ook in Reis door de nacht, het tweede deel van 'De Saga van de Duistere Oorlog'. Met dezelfde toon, jongensachtige sfeer en heldere, effectieve stijl, en met dezelfde vaart gaat hij verder in de wereld van Midkemia, die hij met zijn eerste boek Magiër (2007, Mynx) creëerde. Die wereld is honderden jaren en tientallen boeken verder, en de vertrouwde hoofdpersonen uit het begin zijn al lang overleden, op de tovenaars na. Puc, de Magiër, en later geïntroduceerde personages als Nakur zorgen samen met Midkemia zelf voor een vertrouwd, bekend universum. De personages rond de tovenaars zijn anders in naam, maar wat betreft hun kwajongensachtige karakter en hun heldhaftige vaardigheden vertonen ze vaak grote overeenkomsten. En natuurlijk is er de strijd tussen Goed en Kwaad, waarin Feist in een langzame spiraal naar steeds hogere sferen beweegt. Nu is dat het hogere niveau van de realiteit dat nog steeds erg menselijk en herkenbaar is.

Lees verder
Tweede deel uit Feists fantasy-epos 'De saga van de duistere oorlogen' (deel 1 is 'De vlucht van de nachtraven', 2005)*, dat aansluit op de trilogie 'Het conclaaf der schaduwen'. Bijna al Feists boeken, zo ook deze saga, gaan over de twee met elkaar verbonden werelden Midkemia en Kelewan. In dit verhaal zijn de magiër Puc en het Conclaaf der Schaduwen op zoek naar de gevaarlijke, waanzinnige tovenaar Leso Varen, die bezit heeft genomen van het lichaam van een andere zeer machtige magiër, maar van wie? Pucs zoektocht brengt hem naar de wereld van de bloeddorstige Dasati. Ondertussen gaan Pucs kleinzonen Jommy, Tad en Zane naar de universiteit van Roldem voor een strenge militaire scholing. Er wordt weer veel strijd gevoerd en talloze beproevingen moeten worden doorstaan. Vlot geschreven, spannend, kleurrijk, traditioneel fantasy-verhaal, vol magie, actie, geweld en avontuur. Kennis van Feists andere werk is eigenlijk wel noodzakelijk. Het einde wijst naar een vervolg. Feist is een van …Lees verder

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia