Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Robbie en de kruiper

Raymond E. Feist (auteur), Mat Schifferstein (vertaler)
Als de havenstad Durbin lijkt te worden geteisterd door een geheimzinnige schurk, stuurt prins Arutha van Krondor zijn rechterhand Robbie de Hand op onderzoek uit.
Titel
Robbie en de kruiper
Andere titel
Robbie & de kruiper
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Mat Schifferstein
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jimmy and the crawler
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
155 p. : krt.
ISBN
9789024562886 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Robert ‘Robbie de Hand’ probeert informatie te verzamelen over de mysterieuze ‘Kruiper’, de ongrijpbare leider van een criminele bende die verdacht wordt van verschillende misdaden in het Koninkrijk, een schimmige figuur die gebruikmaakt van duistere magie en aanpapt met demonen. Bij het natrekken van een van zijn tips over de Kruiper loopt Robert in een valstrik en dient hij af te rekenen met een huurmoordenaar, die hem ernstig verwondt achterlaat. Na zijn nipte ontsnapping aan moord stuurt zijn goede vriend en patroon prins Arutha hem naar Durbin, havenstad in het Keizerrijk Kesh, de plek van waaruit ze vermoeden dat de Kruiper opereert. Samen met soldaat William en magiër Jazhara gaat Robert de strijd aan met de bendeleider, door gerichte spionage en informatieverzameling. In Durbin ontdekken de drie dat het moordenaarscollectief van de Nachtraven betrokken lijkt bij de bende van de Kruiper, en ook in de havenstad krijgen ze te maken met een aanslag van de Kruiper.
Robbie …Lees verder
In deze fantasy-novelle is Robbie de Hand bevorderd tot Jonker en is hij de rechterhand van prins Arutha van Krondor. De misdaad neemt toe in het koninkrijk en de naam van de geheimzinnige Kruiper duikt overal op. De havenstad Durbin lijkt de bron te zijn van al het kwaad en Arutha stuurt Robert samen met Wiliam, zoon van de magiër Puc en Jazhara, hofmagiër en nichtje van de Keshische heer Hazara-Khan, op onderzoek uit. Al snel wordt duidelijk dat de Kruiper niet bestaat en blijken er demonische krachten aan het werk. Afgerond verhaal. Vooral leuk voor de fans van de trilogie 'Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring', maar ook prima te volgen zonder voorkennis. Voor in het boek een kaartje. Kleine druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia