Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voor de poorten van het duister

Raymond E. Feist (auteur), Lia Belt (vertaler)
Jim en de andere leden van het Conclaaf der Schaduwen zijn getuige van een monsterachtige slachtpartij; tijdens hun verdere zoektocht stuiten zij op meer duistere geheimen en doen zij een paar schokkende ontdekkingen.
Titel
Voor de poorten van het duister
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
At the gates of darkness
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
336 p.
ISBN
9789024528899 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor de poorten van het huister is het tweede deel van het tweeluik ‘De saga van de demonenoorlog’, en is daarmee het vervolg op Het legioen van de angst.
De machtige magiër Puc en de andere leden van het geheime genootschap dat zich het Conclaaf der Schaduwen noemt, moeten zich voorbereiden op een nieuwe demonische aanval. Samen met enkele dappere strijders, zoals de elfenbroers Gulamendis en Laromendis, de magiër Amirantha en ridder Sandrina, probeert Puc het hoofd te bieden aan Amirantha’s krankzinnige broer Belasco. Die heeft namelijk een verbond gesloten met de bloeddorstige demonenkoning Dahun. Voor het Conclaaf het duivels verbond kan stoppen, zullen ze echter eerst moeten achterhalen wat Dahuns plannen precies zijn.
Het verhaal van Voor de poorten van het duister staat redelijk op zichzelf. De zoektocht naar Dahun en zijn volgelingen heeft een begin, midden en einde. Toch moet je goed bekend zijn met het eerdere werk van Feist om dit boek echt te…Lees verder
Jim en de andere leden van het Conclaaf der Schaduwen zijn getuige van een monsterachtige slachtpartij geïnitieerd door Belasco. Tijdens hun verdere zoektocht stuiten zij op meer duistere geheimen en doen zij een paar schokkende ontdekkingen. Sandreena en de twee taredhel (sterrenelfen) helpen het Conclaaf. Ook het zevenentwintigste boek van Feist speelt zich af op de door hem bedachte wereld, Midkemia. Het verhaal zit goed in elkaar, al worden er soms grote stappen gemaakt. Feist is een kundig verteller, maar de geoefende lezer zal niet echt verrast worden. De personages zijn bekend van het eerste deel ('Het legioen van de angst', 2009)* en maken geen echte ontwikkeling door, op Sandreena na. Hoewel dit het slotdeel is van twee, is er tegelijk erg veel onaf in dit boek wat suggereert dat er mogelijk toch nog meer delen volgen. Voor de lezers van fantasy-auteurs zoals Robert Jordan, Robin Hobb en Peter Brett. Gebonden, normale druk.

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties