Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een koninkrijk wordt door duistere machten, die doden tot leven kunnen wekken, bedreigd. Zelfstandig leesbaar vervolg op "Magie͏̈r".
Titel
Zilverdoorn
Auteur
Raymond E. Feist
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silverthorn
Editie
14
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2009 | Andere uitgaves
416 p.
ISBN
9789089680495 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door een scheur in de dimensies lag het magische koninkrijk Midkemia open voor een inval vanuit het gewelddadige rijk Klewan door de Tsurani. Deze inval werd bedwongen door een samenwerking van mensen, elfen en dwergen, maar een onnoemlijk kwaad waart nu over de wereld. De profetie van het Brandend Kruis voorspelt dat onder bepaalde omstandigheden iemand de wereld zal redden en herenigen. Prinses Anita wordt op haar trouwdag met troonopvolger Arutha getroffen door een occulte gifpijl. Arutha vertrekt met een compagnie naar de abdij van Sarth, waar hij leert dat enkel de magische elfenplant Zilverdoorn een tegengif kan verschaffen. Arutha vertrekt met de minstreel Laurie en de jonge dief Robbie de Hand naar Elvandar en vindt het tegengif. Inmiddels wordt er naar hartelust gecomplotteerd, gestolen, gemoord en gevochten. Exorcismes, magie, sprekende doden, lijken die opstaan om te vechten en demonische wezens leiden tot heel wat gruwelijke passages, gecompenseerd door wat romantiek. Deel…Lees verder

Over Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist (Los Angeles, december 1945 ) is een Amerikaans fantasyschrijver. In 1982 kwam zijn eerste boek "Magician" uit in de VS. In Nederland kwam dit boek als een van de eerste vertalingen uit onder de titel Magiër.

Biografie

Feist schrijft bijna al zijn boeken (in 2012 op 1 na) over de werelden van Midkemia en Kelewan. Deze werelden zijn ontstaan doordat Feist ze samen met een paar vrienden verzon voor het spelen van het rollenspel Dungeons & Dragons. Toen hij werkloos werd besloot hij een boek te schrijven over hoe de hogere magie in Midkemia was gekomen. Dit boek was "Magician". Inmiddels heeft hij ook al heel wat meer boeken geschreven over Midkemia.

De beschreven werelden hebben een geheel eigen geografie, volkeren, religies, koninkrijken, etc. Doordat deze werelden in elk boek steeds verder uitgediept worden, krijgt de lezer een steeds beter beeld. De gehele verzameling boeken over Midkemia en Kelew…Lees verder op Wikipedia

Suggesties