Boek
Nederlands

De fenomenologie van Merleau-Ponty

R.C. Kwant (auteur)

De fenomenologie van Merleau-Ponty

In de reeks:
Het woord fenomenologie, leerde er verschijnselen, is van oudere datum; hoofdwerken van Hegel en Ed. von Hartmann dragen het reeds in hun titel. Maar in de betekenis van een bepaalde wijsgerige methode, waarbij men van een "fenomenologische school" kan spreken, is het een tamelijk modern begrip, afkomstig van de Duitse filosoof Edmund Husserl (1913). Een groot aantal leerlingen en latere navolgers
Titel
De fenomenologie van Merleau-Ponty
Auteur
R.C. Kwant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2010?
284 p.
Aantekening
Ongewijzigde herdruk van het oorspronkelijke werk uit 1962
ISBN
9789031506873 (paperback)
Plaatsingssuggestie
157.2 (SISO) Filosofen ; Filosofen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over R.C. Kwant

Remigius Cornelis (Kees) Kwant (Warmenhuizen, 14 januari 1918 - Bilthoven, 17 januari 2012) was een Nederlandse filosoof, voorheen O.S.A., die vooral vanuit een fenomenologische en marxistische inspiratie geboeid was door vraagstukken van met name de sociale filosofie.

Hij trad toe tot de Augustijnen in Eindhoven. Theologiestudie en priesterwijding volgden in Rome. In 1945 promoveerde hij aldaar op een metafysische dissertatie, De gradibus entis. Vervolgens werd hij seminariedocent in Eindhoven, in het gevolg waarvan hij zijn filosofiestudies kon verdiepen te Leuven en Parijs (met name bij Maurice Merleau-Ponty en Jean Hyppolite). Hij hernam dan het docentschap bij zijn Eindhovense confraters. Vanaf 1961 was hij vanwege de Radboudstichting bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1970 hing hij zijn froque aan de wilgen, en ging hij door als wetenschappelijk hoofdmedewerker te Utrecht.

Uitspraak

Lees verder op Wikipedia

Suggesties