Boek
Nederlands

Baby's eerste boekje over boerderijdieren

Rebecca Finn (illustrator), Keith Furnival (fotograaf)

Baby's eerste boekje over boerderijdieren

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vierkant hardkartonnen prentenboekje met kleurenfoto's van jonge boerderijdieren, zoals een lief kalfje, een wollig lammetje en een wiebelend veulentje. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Baby's eerste boekje over boerderijdieren
Illustrator
Rebecca Finn
Fotograaf
Keith Furnival
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby's very first little book of baby farm animals
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2012
[10] p. : ill.
ISBN
9781409544654 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein, vierkant prentenboek met stevige hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken. Het bevat foto's van jonge boerderijdieren met steeds een tekst van twee woorden, waarin het dier wordt benoemd met een bijbehorende eigenschap (donzig kuikentje, wollig lammetje). Bij het biggetje staat 'roos varkentje' (Vlaamse uitdrukking). De kleurenfoto's zijn vrijstaand afgedrukt op een witte ondergrond in een vrolijk gekleurd kader. Op enkele pagina's zijn nog wat dierfiguurtjes naast de foto's getekend. Dit boekje voegt niet veel toe aan het grote aanbod van eerste kijkboekjes voor baby's met dierenplaatjes. Deeltje uit de serie 'Baby's eerste boekje over...*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Baby's eerste boekje over boerderijdieren

Nog maar eens een kijkboekje voor de allerkleinsten. Jammer genoeg voegt het niets toe aan het overaanbod dat er momenteel op de markt is. Het boekje ligt goed in de hand en heeft stevige kartonnen bladzijden die wel tegen een stootje kunnen. De hoeken zijn afgerond. Op elke pagina staat één dier met een stukje tekst: het dier wordt benoemd en krijgt een eigenschap toebedeeld. Bijvoorbeeld: lief kalfje, piepende kuikentjes, … Soms zijn die eigenschappen wat vreemd, bijvoorbeeld: wiebelend veulentje. Bij sommige foto’s staat er nog een kleine illustratie van het dier. Deze illustraties bieden geen meerwaarde. Elke foto staat op een witte achtergrond, de pagina wordt omlijst door een rand in vrolijke, afwisselende kleuren.