Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De spionnenclub

Rebecca Stead (auteur), Jenny de Jonge (vertaler)
+1
De spionnenclub
×
De spionnenclub De spionnenclub
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Georges (ik-figuur) is verhuisd naar een flat. Daar raakt hij bevriend met Kitser. Als Safer steeds veeleisender wordt, gaat Georges zich afvragen hoe ver hij moet gaan voor zijn enige vriend. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De spionnenclub
Auteur
Rebecca Stead
Vertaler
Jenny de Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Liar & spy
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014 | Andere uitgaves
199 p.
ISBN
9789045115443 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De economische crisis heeft toegeslagen en Georges moet verhuizen naar een flat. Zijn vader probeert een eigen bedrijfje te beginnen en zijn moeder draait dubbele diensten in het ziekenhuis. In het flatgebouw ontmoet hij Kitser, een vreemde jongen die een spionnenclub heeft opgericht. Samen gaan ze op onderzoek uit naar de bovenbuurman van Georges, Mr. X. Maar deze mysterieuze man is niet de enige die een geheim met zich meedraagt. Ook Kitser en Georges hebben hun eigen geheimen in dit scherpgeschreven verhaal dat op het oog vrij eenvoudig lijkt, maar een boeiende onderlaag heeft. Met veel vaart en humor wordt in nuchtere zinnen de wereld van de opgroeiende tiener neergezet met alle bijbehorende onzekerheden. Thema’s als vriendschap, pesten, ziekte en opgroeien passeren de revue in een natuurlijk vloeiend verhaal dat onder je huid kruipt. De schrijfster weet de spanning goed op te bouwen en komt met originele vondsten om het verhaal een gouden hart te geven. Verpakt als een stoer verh…Lees verder

De spionnenclub

Als de vader van Georges zijn baan verliest, moet het gezin verhuizen. In het nieuwe flatgebouw ontmoet Georges op zijn eerste dag al een leeftijdsgenoot, Kitser. Kitser en zijn kleine zusje Snoepie vormen de spionnenclub en Georges mag erbij. Ze houden de mysterieuze meneer X in het oog. Hij heeft volgens Kitser kwaad in de zin, want hij is altijd op stap met zware koffers en draagt alleen maar zwarte kleren. Zou hij een moordenaar zijn? Aan hen om het uit te vissen.
Op school wordt Georges gepest en in Kitser vindt hij een goede vriend. Georges communiceert met zijn mama via 'scrabble-letters', want hij ziet haar nooit. Zij werkt in een ziekenhuis en doet telkens twee shiften na elkaar. Maar is dit wel zo?
Een spannend boek over vriendschap, vertrouwen en ook een beetje over gepest worden. Een verhaal over twee jongens die volledig opgaan in hun fantasiewereld, over het verleggen van grenzen en durven in naam van de vriendschap. Het verhaal wordt verteld door Georges zel…Lees verder