Twee beroemde pianisten proberen in de jaren na de Eerste Wereldoorlog een nieuw bestaan op te bouwen in Amerika, maar de oorlog heeft diepe sporen achtergelaten en ze zijn niet in staat de kloof tussen heden en verleden te overbruggen.
Titel
Rosamund
Auteur
Rebecca West
Vertaler
Anke ten Doeschate René van Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cousin Rosamund
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2023
428 p.
ISBN
9789056726966 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een historische roman die zich net na de Eerste Wereldoorlog afspeelt. De beroemde pianisten Mary en Rose reizen door Amerika. Ze leven een bevoorrecht luxebestaan, maar het maakt ze niet gelukkig want in deze wereld heeft niemand echt liefde voor muziek. De oorlog heeft diepe sporen achtergelaten en ze zijn niet in staat de kloof tussen heden en verleden te overbruggen. Als nicht Rosamund een plotse keuze maakt, moeten ze heroverwegen wat familie en liefde voor hen betekenen. In zachtaardige, meeslepende stijl geschreven. Rebecca West (Londen, 1892 - Londen, 1983) was een internationaal bekende schrijver, suffragette, journalist en literatuurcriticus. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.'Rosamund' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1985. Derde en laatste deel van de Aubrey-trilogie.*

Over Rebecca West

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Madame Yévonde

Dame Rebecca West, pseudoniem voor Cicily Isabel Fairfield (Londen, 21 december 1892 – Londen, 15 maart 1983) was een Brits schrijfster en journaliste.

Leven en werk

West was de dochter van een gerenommeerd journalist van Ierse afkomst en een Schotse moeder. Ze groeide op in een intellectueel stimulerende omgeving, ging naar ‘college’ in Edinburgh en studeerde later aan de toneelacademie in Londen. Enige tijd was ze actrice (haar pseudoniem Rebecca West ontleende ze aan de heldin uit Henrik Ibsens drama Rosmersholm). Vanaf 1911 ging ze werken als journaliste, meer in het bijzonder voor de linkse pers en maakte ze zich sterk voor het vrouwenkiesrecht.

Wests eerste boek was een kritische biografie over Henry James (1916). Haar romandebuut kwam in 1918 met The Return of a Soldier, waarin ze de uitwerking van shell-shock op freudiaanse basis analyseert. Daarna volgen nog…Lees verder op Wikipedia