Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tussen Orinoco en Amazone

Redmond O'Hanlon (auteur), Tinke Davids (vertaler)
Verslag van een reis van vier maanden over de Orinoco naar het hart van het Amazonegebied.
Titel
Tussen Orinoco en Amazone
Auteur
Redmond O'Hanlon
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In trouble again
Editie
21
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2014 | Andere uitgaven
321 p., [12] p. pl. : ill.
ISBN
9789045026619 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Redmond O'Hanlon (1947), de Britse auteur en natuurvorser, schreef dit geestige reisverslag. De tocht van vier maanden voert over de Orinoco naar het hart van het Amazonegebied. Met twee boomstamkano's, zes indianen, een Londense reisgenoot en veel insecten trekt O'Hanlon naar de berg Neblina en over een weinig bevaren rivier tussen de Orinoco en Rio Negro, op zoek naar de Yanomami, een als gewelddadig bekend staand volk. Centraal in het verslag staan de belevenissen met de reisgenoten (met name met stadsmens Simon Stockton) en de contacten met de junglefauna. Ondanks tegenslagen blijft O'Hanlon enthousiast en gefascineerd door deze woeste wereld. Met veel humor weet hij een en ander te relativeren. Gebonden uitgave met een katern matige zwart-witfoto's; normale druk.

Over Redmond O'Hanlon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Daan Berg

Redmond O'Hanlon (Dorset, 5 juni 1947) is een Brits schrijver. Hij genoot zijn opleiding aan het Marlborough en het Merton College in Oxford. Hij behaalde zijn M.Phil. in negentiende-eeuwse Engelse studies en werd benoemd tot wetenschappelijk medewerker in 1971, verkreeg de Alistair Horne Research Fellowship in 1974 en werd senior visitor aan het St Antony's College, Oxford, in 1985.

Zijn proefschrift, Changing Scientific Concepts of Nature in the English Novel, 1850-1920, kwam gereed in 1977. Van 1970 tot 1974 was Redmond O'Hanlon lid van de literatuurcommissie van de Arts Council of Great Britain (de Raad voor de Kunst van Groot-Brittannië). Hij werd lid van de Society for the Bibliography of Natural History in 1982, lid van de Royal Geographical Society in 1984 en lid van de Royal Society of Literature in 1993.

Gedurende vijftien jaar was hij redacteur van The Times Literary Supplement op het gebied van natuurlijke historie. In 20…Lees verder op Wikipedia