Nadat hun zoon op mysterieuze wijze is verdwenen proberen Sarah en Philip het verlies van hun zoon te verwerken. Philip is een politieagent in New York City en lijkt zijn morele kompas te verliezen. Sarah legt daarentegen een onverwachte weg af wanneer ze haar aandacht richt op een verwaarloosde jongen.
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609607833

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regiedebuut van Reed Morano die eerder als cameravrouw werkte, in de hoofdrollen Luke Wilson (Dear Eleanor) en Olivia Wilde (The Lazarus efffect). Tijdens een korte stop bij een benzinestation verdwijnt het zoontje van echtpaar Sarah en Phil spoorloos. Is hij ontvoerd, dood? Ieder gaat op zijn eigen manier met deze gebeurtenis om. Leerkracht Sarah stort zich op het helpen van haar leerlingen en zoekt steeds gevaarlijker situaties op, politieagent Phil bezoekt een lotgenotengroep en gedraagt zich amoreel. John DeFore (hollywoodreporter.com) noemt het 'een studie van ontkenning en gesublimeerd woede', in stijl met het verhaal gefilmd en geeft als 'bottom line': 'A convincing look at the limbo of parental mourning'.

Over Reed Morano

Reed Morano (Omaha, 15 april 1977) is een Amerikaanse cameravrouw (director of photography) en regisseur. Ze is vooral bekend van de films Frozen River, Kill Your Darlings en Meadowland.

Carrière

Reed Morano werd in 1977 geboren in Omaha (Nebraska) en studeerde aan de Universiteit van New York. In 2000 behaalde ze haar diploma aan de Tisch School of the Arts. Later keerde ze terug naar de universiteit als lesgeefster en assistente.

Aan het begin van haar carrière werkte Morano mee aan verscheidene korte films en tv-producties. Zo filmde ze meer dan twintig afleveringen van de TLC-realityserie Cover Shot en zestien afleveringen van de reeks Psychic Detectives van Court TV. Haar doorbrak als director of photography kwam er in 2008 met de langspeelfilm Frozen River, die op het Sundance Film Festival de Grand Jury Prize won en later ook voor twee Academy…Lees verder op Wikipedia