Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Broederschap van de bok

Reggie Naus (auteur)
+1
Broederschap van de bok
×
Broederschap van de bok Broederschap van de bok

Broederschap van de bok

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Peter (16) sluit zich in de 18e eeuw aan bij de Bokkenrijders. Fleur en haar moeder Anna raken in het heden betrokken bij het opsporen van een bende die een aanslag willen plegen. Beide verhalen hebben veel met elkaar te maken. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Bokkenrijders
Titel
Broederschap van de bok
Auteur
Reggie Naus
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2017
247 p.
ISBN
9789021676722 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige Peter moet voor zijn zieke moeder zorgen. Er heerst in de 18e eeuw veel armoede en als hij uit stelen gaat, raakt hij betrokken bij de roversbende ‘de Bokkenrijders’. De leiders zeggen te strijden tegen het onrecht, maar Peter vraagt zich uiteindelijk af of geweld wel de juiste weg naar meer gelijkheid tussen arm en rijk is. In het heden vinden er in Maastricht overvallen en inbraken plaats. De politie roept de hulp van Anna Beckers in, de deskundige op het gebied van de Bokkenrijders, en zij belandt samen met haar dochter in gevaarlijke situaties. De auteur is erin geslaagd om de twee verhaallijnen (18e en 21e eeuw) uitstekend in elkaar te laten overlopen. Informatie uit het historische verhaal komt terug in het verhaal over de huidige tijd. Duidelijk wordt ook dat er eigenlijk niet zoveel is veranderd en dat nog steeds mensen andere mensen kunnen opzwepen tot gewelddadige activiteiten voor zogenaamde hoogstaande doelen. De auteur heeft een heel vlotte pen, waardoor het …Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia