Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lam en Loebas in de sneeuw

Reine De Pelseneer (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Lam en Loebas in de sneeuw
×
Lam en Loebas in de sneeuw Lam en Loebas in de sneeuw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Loebas is dol op sneeuw. Maar dan breekt hij zijn been. Mist hij nu alle pret? Of heeft zijn vriendje Lam een plan? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Sneeuw
Leesniveau
AVI M4, AVI 3
Titel
Lam en Loebas in de sneeuw
Auteur
Reine De Pelseneer
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789058388995 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Loebas de hond wil dollen in de sneeuw. Zijn vriendin Lam speelt liever rustig. In zijn enthousiasme breekt Loebas zijn been. Hij baalt, want nu mag hij niet meer buiten spelen. Op zijn verjaardag komt Lam met een cadeau én een slim plan waar Loebas helemaal blij van wordt. Eenvoudig verhaaltje over de gevolgen van een wilde actie en de vriendschap tussen Loebas en Lam. De eenvoudige tekst bevat een enkel tweelettergrepig woord, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Gedrukt in een schreefloos lettertype. Elke korte zin begint op een nieuwe regel. Bevat twee vreemde zinsconstructies ('Maak je mee een sneeuwpop?', ''Niets van', zegt ma'). Speelse opmaak met tekstblokken naast of in de tekeningen. De paginagrote of over twee pagina's doorlopende kleurrijke illustraties bevatten grappige details. Vanaf ca. 7 jaar.

Lam en Loebas in de sneeuw

In dit sfeervolle winterverhaaltje voor eerste lezers leren we Lam en Loebas de hond kennen. Wanneer de eerste sneeuw valt, staat Loebas te springen om in de sneeuw te gaan spelen, maar Lam wil het liever wat rustiger aan doen. Tot Loebas een beetje té wild speelt en zijn poot breekt. Gedaan met spelen in de sneeuw, net nu Loebas' verjaardag eraan komt! Maar Lam heeft een goede oplossing ...
De spannende climax wil ik jullie natuurlijk niet ontnemen. En dat is niet zo sarcastisch bedoeld als het klinkt, want dit is best een amusant verhaaltje. De vriendschap tussen Lam en Loebas is aandoenlijk en de thema's zijn bijzonder herkenbaar uitgewerkt in een heldere tekst. Het boek is geschikt voor AVI3 of M4.