De legendarische reis van de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die leidde tot de overwintering op het ijskoude Nova Zembla in 1596/1597, gezien door de ogen van de scheepstimmerman Gerrit de Veer.
Taal
Nederlands
Uitgever
A Film, 2013 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
104 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8716777948125

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische avonturenfilm uit 2011 van Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter), de eerste Nederlandse film in 3D. Het verhaal is gebaseerd op de legendarische reis van de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die in 1596 op zoek naar de 'Noordoostelijke Doorvaart' (een kortere weg naar India en China) op het ijskoude Nova Zembla stranden en daar noodgedwongen overwinteren. Scheepstimmerman Gerrit de Veer speelt de hoofdrol in dit verhaal, hij is de assistent van de bekende dominee en cartograaf Petrus Plancius en verliefd op diens mooie dochter Catharina. Plancius, initiatiefnemer van de ontdekkingsreis, besluit Gerrit mee te sturen op de expeditie om te zien of hij de liefde van zijn dochter waard is. In de hoofdrollen Robert de Hoog, Derek de Lint, Victor Reinier, Jan Decleir en Doutzen Kroes. Pauline Kleijer (Volkskrant 24-11-'11) vindt de film onderhoudend, redelijk goed geacteerd, maar zonder echte spanning. Zij noemt de inzet van topmodel Doutzen Kroes een…Lees verder

Over Reinout Oerlemans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Reinout Oerlemans (Mill, 10 juni 1971) is een Nederlands televisieproducent, presentator, regisseur en voormalig acteur.

Carrière

Oerlemans kreeg landelijke bekendheid als Arnie Alberts in de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden, een rol die hij zes jaar lang (van 1990 tot 1996) vertolkte.

Na zes jaar Goede Tijden stopte hij met acteren en legde zich toe op presenteren. Hij presenteerde de volgende programma's: Heartbreak Hotel, Gekkenhuis, Wedden Dat, Idols en de talkshow Pulse. Bij Wedden Dat, dat hij in 1999 presenteerde voerde hij als enige presentator van dit programma de zaalweddenschappen niet uit. Dit deed zijn assistente Fabienne de Vries voor hem op locatie. In 2001 richtte hij zijn eigen productiebedrijf op: Eyeworks. De Bauers, So You Wanna Be a Popstar en de IQ-test zijn populaire programma's van…Lees verder op Wikipedia