Braille
Nederlands

Dagboek van een poes

Remco Campert (auteur)
+1
Dagboek van een poes
×
Dagboek van een poes Dagboek van een poes

Dagboek van een poes

Belevenissen van de jonge kat van de schrijver.
Onderwerp
Katten
Titel
Dagboek van een poes
Auteur
Remco Campert
Taal
Nederlands
Editie
18
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
2 banden
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eigen familiepoes van huize Campert staat centraal in dit dagboek. Haar foto staat op het omslag en haar belevenissen en gedachten vormen de inhoud van dit amusante boekje. Het gaat om een nog jonge, maar vroegwijze poes die kennis maakt met het gezinsleven, de dierenarts, de vakantie in Frankrijk, de buurtpoezen en de heersende kater van de tuinen. Veel van de belevenissen zullen kattenbezitters bekend voorkomen. Ze zijn boeiend beschreven in de bekende Campert-stijl: weinig woorden, maar elk woord is van waarde. Dat past uitstekend bij het beschreven poezenbestaan. Een amusant boekje, vooral voor de vele kattenliefhebbers. Gebonden uitgave op pocketformaat, normale druk.

Over Remco Campert

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Remco Wouter Campert (’s-Gravenhage, 28 juli 1929) is een Nederlandse dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming van de Vijftigers. In maart 2018 maakte hij bekend te stoppen met het schrijven van romans en columns. Op onregelmatige basis schrijft hij nog wel 'notities' voor de Volkskrant.

Beknopte biografie

Zijn vader was de dichter Jan Campert, auteur van het beroemde gedicht Het lied der achttien dooden. Zijn moeder was actrice Joekie Broedelet, onder andere bekend van de gastrollen die ze op latere leeftijd speelde bij Van Kooten en De Bie. Zij gingen uit elkaar toen Campert drie jaar was, waarna hij afwisselend bij een van hen en bij zijn grootouders woonde tot hij in 1942 werd ondergebracht bij een pleeggezin. Toen de wijk waarin ze woonden door de Duitsers werd afgebroken, vertrok het gezin naar Epe, waar Campert de Mulo bezocht. Het was ook in Epe…Lees verder op Wikipedia