Boek
Nederlands

Een sterke man

Tijdens een verblijf in een kunstenaarsgezelschap op een Iers landgoed raakt een Nederlandse beeldhouwster betrokken bij de onderlinge intriges.
Titel
Een sterke man
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2017 | Andere uitgaves
289 p.
ISBN
9789021406787 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beeldhouwster Barbara Vrijman verblijft voor een paar dagen op een Iers landgoed. Ze is er op uitnodiging van de eigenzinnige beheerder om er een tijd rustig te werken. Al snel na aankomst ontdekt ze dat het kunstenaarsgezelschap dat haar opneemt, en dat niet zonder ironie van Agatha Christie-achtige trekken is voorzien, tamelijk explosief is. De spannende onthulling van de onderlinge verhoudingen vanuit de wisselende perspectieven van de betrokkenen voert langzaam naar de ontknoping. De personages zijn trefzeker neergezet, met Dorresteins welbekende scherpe oog voor hun onderlinge machtsverhoudingen en het kleine menselijke gesar waarin mensen in isolement graag vervallen. Soms is de tekening vooral ironisch, soms aandoenlijk, en altijd onderhoudend. Vrij kleine druk.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. In 1967 was ze in het programma Monitor samen met Coen van Vrijberghe de Coningh in gesprek als jeugdbestuurslid van Wildlife Rangerset met de Nederlandse prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Na de lagere school, geleid door nonnen, en het gymnasium aan het Keizer Karel College ging ze als leerling-journalist werken bij Libelle en Panorama. Door de vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed, werd haar persoonlijkheid en daardoor ook haar schrijfstijl gevormd. Na een aantal jaren ging ze in 1977 freelance schrijven. Midden jaren zeventig was Dorrestein al samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo gestart, dat bijlage…Lees verder op Wikipedia