Braille
Nederlands

Ontaarde moeders

Bonnie, een carrièrevrouw, heeft dochter Maryemma en echtgenoot Zwier in de steek gelaten. Ook Bonnie werd 37 jaar geleden door Meyken, officieel haar zus, afgestaan aan haar grootmoeder. Doorheen vier generaties schijnt zich eenzelfde patroon af te tekenen, waarbij Maryemma, het grootste slachtoffer van ontaard moederschap, elke dag lijdt onder haar moeders keuze.
Onderwerp
Relaties
Titel
Ontaarde moeders
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1992
8 banden
Oorspr. uitgever
Contact
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. In 1967 was ze in het programma Monitor samen met Coen van Vrijberghe de Coningh in gesprek als jeugdbestuurslid van Wildlife Rangerset met de Nederlandse prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Na de lagere school, geleid door nonnen, en het gymnasium aan het Keizer Karel College ging ze als leerling-journalist werken bij Libelle en Panorama. Door de vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed, werd haar persoonlijkheid en daardoor ook haar schrijfstijl gevormd. Na een aantal jaren ging ze in 1977 freelance schrijven. Midden jaren zeventig was Dorrestein al samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo gestart, dat bijlage…Lees verder op Wikipedia