Grote letter
Nederlands
Als een jonge disco-bezoeker slachtoffer wordt van zinloos geweld heeft dat grote gevolgen voor zijn ouders.
Titel
Zonder genade
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2002
356 p.
ISBN
90-364-0160-7

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vijftienjarige Jem is verliefd, gaat met z'n vriendin naar de disco en wordt daar bij toeval doodgeschoten. Sindsdien slaapt zijn moeder Franka niet meer en wordt zijn stiefvader Phinus verteerd door wraak- en schuldgevoelens. Tussen Franka en Phinus, die al veertien jaar een hecht paar zijn, is na Jems dood weinig over van enig gevoel van saamhorigheid en in hun verdriet raken ze steeds meer van elkaar vervreemd. In een poging iets van vroeger te vinden, gaan ze er een weekend tussenuit, maar het loopt heel anders dan gedacht. 'Zonder genade' is een aangrijpend verhaal over verdriet, toeval, geheimen tussen geliefden en schuldgevoelens. Renate Dorrestein (1954) debuteerde in 1983 met de roman 'Buitenstaanders'. Veel van Dorresteins boeken stonden maandenlang op de bestsellerlijsten en werden genomineerd voor diverse literaire prijzen.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. In 1967 was ze in het programma Monitor samen met Coen van Vrijberghe de Coningh in gesprek als jeugdbestuurslid van Wildlife Rangerset met de Nederlandse prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Na de lagere school, geleid door nonnen, en het gymnasium aan het Keizer Karel College ging ze als leerling-journalist werken bij Libelle en Panorama. Door de vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed, werd haar persoonlijkheid en daardoor ook haar schrijfstijl gevormd. Na een aantal jaren ging ze in 1977 freelance schrijven. Midden jaren zeventig was Dorrestein al samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo gestart, dat bijlage…Lees verder op Wikipedia

Suggesties