Makkelijk lezen
Nederlands
De 15-jarige Jem wordt slachtoffer van zinloos geweld. Dat heeft grote gevolgen voor zijn ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Zonder genade
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Bewerker
Ria Van Adrichem
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2013 | Andere uitgaven
112 p.
Aantekening
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086961702 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bestaande roman van de bekende Nederlandse schrijfster, herschreven in eenvoudig Nederlands, speciaal voor de doelgroep van 'Lezen voor iedereen'. Het gezin van Phinus en Franka gaat min of meer ten onder aan de toevallige moord op hun zoon Jem. Vanuit vooral het perspectief van Phinus wordt de verwerking van die dood beschreven. Via flashbacks krijg je steeds meer informatie over het gezin voor de onbegrijpelijke dood en de karakters van Phinus en Franka. Ieder gaat op zijn eigen manier om met de schuldgevoelens die deze moord met zich meebrengt. De verhaallijn is gelijk gebleven met het origineel; het vereenvoudigde taalgebruik (korte zinnen, gemakkelijke woorden) maakt het verhaal toegankelijk voor minder geoefende volwassen lezers. Minder details, minder gecompliceerde zinnen zonder afbreuk te doen aan de opbouw van het verhaal. Met vaart geschreven vol eigentijdse dialogen. Duidelijke druk.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. Zij ging naar een katholieke lagere school, geleid door nonnen en daarna naar het gymnasium aan het Keizer Karel College. Op haar 13e was ze jeugdbestuurslid van de Wildlife Rangers, de jeugdafdeling van het Wereld Natuur Fonds. Na het afronden van het gymnasium werkte Dorrestein als leerling-journalist bij Libelle en Panorama. De vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed waren vormend voor haar persoonlijkheid en daardoor ook voor haar schrijfstijl. Midden jaren zeventig startte Dorrestein samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo, dat bijlagen verzorgde voor tijdschriften. Vanaf 1977 schreef ze als freelance journalist. In de p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek