Makkelijk lezen
Nederlands

Tweestrijd

René Appel (auteur)
Marion gaat samenwonen met haar rijke vriend Roy. Maar hoe komt Roy eigenlijk aan al dat geld? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Tweestrijd
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
123 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960828 (paperback)
TPL Leesboeken

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marion, slagersdochter en tevens werkzaam in de slagerij van haar vader, ontmoet Roy, aardig en met geld. Zij trekt bij hem in, wordt zwanger en ontdekt dat haar lieve Roy niet altijd zo lief is. Als hij in geldnood komt, neemt hij drastische maatregelen, en dan komen de tegenstrijdige gevoelens bij Marion om de hoek kijken. Een hertaalde, vereenvoudigde versie van het in 1998 verschenen oorspronkelijke boek. Korte zinnen en gemakkelijke woorden; moeilijke woorden zijn onderstreept en worden verklaard in de verklarende woordenlijst achterin. Veel blijft ongezegd en ongeschreven, het is aan de lezer om die hiaten op te vullen, een soort puzzel. Voor de mondige en straatwijze jongeren anno 2009 een aardige kennismaking met de misdaad met herkenbare situaties. Ook geschikt voor NT1/NT2-cursisten (leesniveau B1). Rustige bladspiegel, duidelijke druk.

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties