Boek
Nederlands

Schildpadden

Renee C. Rebman (auteur)
+1
Schildpadden
×
Schildpadden Schildpadden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Aan de hand van veel kleurenfoto's komen onder meer de soorten, kenmerken, levenscyclus van en de bedreigingen van de schildpad aan de orde. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Schildpadden
Titel
Schildpadden
Auteur
Renee C. Rebman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Turtles and tortoises
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789055663200
Plaatsingssuggestie
598.2 (SISO) Amfibieën- Reptielen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie 'Dierenfamilies' heeft dit deel schildpadden als onderwerp; onderling verschillen de delen in onder meer lay-out en doelgroep. In deze uitgave vormen de mooie, paginagrote kleurenfoto's de grootste aantrekkingskracht voor kinderen. In het inleidende hoofdstuk maakt de lezer kennis met dit dier. In de volgende vier hoofdstukken wordt uitleg gegeven over onder meer de verschillende soorten, de kenmerken, de levenscyclus en bedreigingen door de mens. Volle bladspiegel; het lettertype is in verhouding tot het formaat van het boek wat groot. Het taalgebruik is niet echt aangepast aan jonge lezers. Gelukkig zijn er voor de ontsluiting van het boek een register, verklarende woordenlijst en websiteverwijzing aanwezig. Een boeiend, zeer informatief boek over een bekende diersoort. Geschikt als eerste kennismaking, ook voor spreekbeurten en werkstukken. Gelijktijdig verschijnen nog vijf andere delen in deze serie*. Vanaf ca. 11 jaar.

Schildpadden

In dit met foto's geïllustreerde natuurboek kan je alles lezen over schildpadden. Je leest over hun levenscyclus, waar ze leven, waardoor ze bedreigd worden. Het zijn eigenlijk oeroude dieren die respect afdwingen en de moeite waard zijn om beter te leren kennen. De moeilijke woorden worden achteraan extra uitgelegd gevolgd door een woordje uitleg over de auteur. Dit boek bevat een schat aan kennis over een vrij onbekende diersoort.