Dvd
Engels

The long kiss goodnight

Renny Harlin (regisseur), Shane Black (scenarist), Geena Davis (acteur)
Actiefilm waarin een onderwijzeres en huismoeder die aan geheugenverlies lijdt,langzaamaan ondekt dat ze in haar vroegere leven een uiterst bekwaam huurmoordenaar in dienst van de CIA was
Titel
The long kiss goodnight
Regisseur
Renny Harlin
Scenarist
Shane Black
Acteur
Geena Davis Samuel L. Jackson
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 1999
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045200145

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 1996 van regisseur Renny Harlin. Met in de hoofdrollen Geena Davis en Samuel L. Jackson. Een onderwijzeres en huismoeder lijdt al acht jaar aan geheugenverlies. Door een auto-ongeluk en een tv-uitzending beginnen de herinneringen aan vroeger stukje bij beetje terug te komen. Samen met een aan lager wal geraakte detective ontdekt ze dat ze in haar verleden een uiterst bekwaam huurmoordenaar in dienst van de CIA was. En voor ze het goed en wel beseft staan oude collega's en rivalen haar naar het leven. Hans Dewijngaert (Movie, de interactieve filmgids 26-1-1997) is van mening dat de film wel 'érg voorspelbaar' verloopt. Bart van der Put (Filmkrant, i, december 1996): 'Dat (samenwerking van Geena Davis en Samuel L. Jackson, red.) levert een boel geslaagde komische een-tweetjes op. En ook enkele zeer fraaie explosies, maar daar kijken we vandaag de dag niet echt meer van op.' De dvd bevat geen extra's.

Over Renny Harlin

CC BY 2.0 - Foto van/door Don Bigileone

Renny Harlin (Riihimäki (Finland), 15 maart 1959) is een Amerikaans filmregisseur van Finse origine.

Hij staat bekend als maker van zeer dure, spectaculair gefilmde en pretentieloze actiefilms die vaak zeer succesvol zijn. Harlin bewees met films als Die Hard 2 en Cliffhanger, hierin een grote vakman te zijn. Ook maakte hij het vierde deel van de Nightmare on Elm Street-reeks. Daar tegenover staat dat Harlin ook een aantal enorme commerciële flops gemaakt heeft. Harlin is beroemd geworden om Cutthroat Island, een film die bekendstaat als de minst succesvolle film aller tijden.

Renny Harlin was vanaf 18 september 1993 tot juni 1997 getrouwd met actrice Geena Davis, die de hoofdrol speelt in een aantal van zijn films.

Filmografie

  • Born American (1986)
  • Prison (1988)
  • A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988)
  • The Adventures of Ford…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek