Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bastille

R.H. Schoemans (auteur)
Een journalistenduo komt een aantal corrupte zaken binnen de politiek-sociale beweging op het spoor.
Titel
Bastille
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2010
243 p.
ISBN
9789063066079 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Freddy Vanburgh probeert de papieren van zijn grootvader Cas Bezas op orde te brengen en ontdekt dat er wat opgehelderd moet worden uit het leven van zijn grootvader. Ditzelfde is het journalistenduo Schraepen en Joosten op het spoor. De oude Cas was ooit een charismatisch leider van de politiek-sociale beweging. Hij had was bevriend met Francis Clevemunt, op dit moment minister van staat, door wie hij zich, hetzij aarzelend, mee liet slepen in corrupte zaken ten koste van zijn eigen idealen: voor Cas was er geen weg meer terug. Schraepen en Joosten schromen niet om de recherche met raad en daad bij te staan. Een aantal rechercheleden kent hen als compagnons in de misdaadbestrijding. Vlot geschreven verhaal dat corruptie in de politiek en binnen de recherche aan de kaak stelt door middel van een humoristische benadering. Alweer het zevende deel in de serie met deze twee journalisten. De schrijver, geboren in 1942, schreef vele succesvolle kinderboeken. Hij was eindredacteur en hoofdre…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia