Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kinderen van de leeuwendochter

R.H. Schoemans (auteur)
+1
Kinderen van de leeuwendochter
×
Kinderen van de leeuwendochter Kinderen van de leeuwendochter

Kinderen van de leeuwendochter

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De tweelingzusjes Ba-Xhi en Ba-Xho leven in de prehistorie. Volgens de stamleden brengt de bijzondere tweeling, die alles weet van geneeskrachtige kruiden en paarden kan temmen, ongeluk. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Oertijd, Overleven
Titel
Kinderen van de leeuwendochter
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2008 | Andere uitgaven
165 p.
ISBN
9789059082564

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijftienduizend jaar geleden: de tweelingzusjes Ba-Xhi en Ba-Xho, dochters van Ank-Thi uit 'De leeuwendochter'* (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2007), zijn bijzonder: ze weten alles van geneeskrachtige kruiden, kunnen een wild paard temmen en jagen zelfs volwassen mannen angst aan. Als een jonge jager omkomt bij de jacht, krijgen Ba-Xhi en Ba-Xho de schuld. Ze brengen ongeluk volgens de stamleden. Samen gaan de zusjes op zoek naar een verminkte man die veel over tweelingen weet, in de hoop dat hij hen kan redden. Ondanks de originele invalshoek - hoe kijken mensen in de prehistorie aan tegen het verschijnsel tweeling - is de gelijkenis met de serie van Jean M. Auel wel erg groot. Auels hoofdpersoon Ayla is eveneens een buitenbeentje, is al op jonge leeftijd medicijnvrouw, temt een paard en heeft bijzondere gaven. Helaas gaat de vergelijking niet op wat betreft de leesbaarheid: door de onbekende uitdrukkingen en de vele namen is het boek niet erg toegankelijk. Het boek geeft een goed …Lees verder

Kinderen van de Leeuwendochter

Het verhaal speelt zich ongeveer vijftienduizend jaar geleden af in Europa bij de oceaan. Ank-Thi de Leeuwendochter, kleindochter van Taktil, is de nieuwe stammoeder van de landmensen. Ze zijn verhuisd en wonen al vele jaren bij de Robbenstam. De landmensen trekken over de bergen en jagen op paarden, elanden en oerossen. De mannen van de Robbenstam jagen op het strand en in het moeras. Ze leren elkaar de technieken om voedsel te vinden. Ank-Thi, gehuwd met de jager To-Mbo, is de moeder van de rosharige tweeling Ba-Xhi en Ba-Xho. Wanneer er twee jonge jagers sterven, krijgt de tweeling de schuld. Vooral Isj, lid van de Robbenstam, is hun vijandig gezind. De tweeling, meegelokt door de monsterman van een vijandige stam, wordt door hem op een eiland gevangen gehouden. De twee meisjes kunnen ontsnappen. Ze verzorgen hun gewonde stamleden. Ze blijken dus wonderkinderen te zijn en geen ongeluksbrengers. Het door hen getemde paardje Abi wordt vanaf dan als een nuttig dier beschouwd. Net z…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia