Boek
Nederlands

De zolder

Ria Lazoe (auteur)
+1
De zolder
×
De zolder De zolder
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tessa (16) vindt bij haar buren een schrift uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zoekt uit waarom de Duitse soldaat het leger verliet, wat haar de kans geeft om zelf een boek te schrijven. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De zolder
Auteur
Ria Lazoe
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
252 p.
ISBN
9789044846690 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend verhaal over een meisje dat het schrift van een gedeserteerde Duitse soldaat ontdekt. Tessa (16) krijgt nieuwe buren. Dat blijken haar klasgenoot Kelly en haar knappe broer Martin te zijn. Bij de verbouwingen ontdekken ze een oud schrift van een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog op zolder. Waarom liep hij weg? En welke rol speelde zijn buurvrouw? Dit is de uitgelezen kans voor Tessa om haar droom een boek te schrijven uit te laten komen. In vlotte, vriendelijke stijl geschreven. Ria Lazoe (Almelo, 1945) is schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Ria Lazoe

Ria Lazoe (22 februari 1945) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Ria Lazoe is jarenlang onderwijzeres voor de basisschool geweest. Vanaf 2000 heeft ze nog enige jaren gewerkt als NT2-docent (docent Nederlands als tweede taal). Al sinds haar tienerjaren had ze plezier in het schrijven van verhalen voor kinderen. Later was ze jarenlang in Almelo verbonden aan de 'Vrienden van het Schrijven', die onder andere drie maal 'De Nacht van de Poëzie' organiseerde. In 1985 won ze met haar gedicht 'Vrijdagmorgen' de prijs van de stad Almelo.

Het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia heeft van 1982 tot 1989 regelmatig gedichten van Ria Lazoe en andere dichters/dichteressen gepubliceerd in het katern 'Krantjuweel'. In drie gedichtenbundels heeft de krant deze oogst van haar lezers uitgegeven. Ook op initiatief van de krant werd een boek samengesteld met Verhalen uit het Oosten, met daarin 'De Steen', …Lees verder op Wikipedia