Boek
Nederlands

Het Ragini Team

Ria Lazoe (auteur)

Het Ragini Team

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Groep 8 doet mee aan een interviewwedstrijd. De strijd wordt hevig, want de winnaars mogen meespelen in een jeugdfilm. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Film, Diefstal
Titel
Het Ragini Team
Auteur
Ria Lazoe
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2009
126 p.
ISBN
9789025110987 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De achtste-groepers Ralf, Gideon en Nicky doen mee aan een interviewwedstrijd op school. De hoofdprijs is een figurantenrol in een jeugdfilm. De strijd tussen twee teams wordt zo hevig dat er zelfs diefstal en chantage gebruikt wordt. Leuk verhaal, waarin naast alle commotie rondom de wedstrijd, ook aandacht is voor de dagelijkse perikelen van aankomende pubers zoals verliefd worden, willen afvallen omdat je gepest wordt met je gewicht, vandalisme etc. Vlotte schrijfstijl zonder moeilijke woorden. Achterin wordt informatie gegeven over het project 'Krant in de Klas', waaraan in het begin van het verhaal wordt gerefereerd. In de flaptekst zit een grammaticale fout. Vrolijk gekleurd omslag. Leuk, beetje spannend verhaal voor jongens en meiden vanaf ca. 10 jaar.

Over Ria Lazoe

Ria Lazoe (22 februari 1945) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Ria Lazoe is jarenlang onderwijzeres voor de basisschool geweest. Vanaf 2000 heeft ze nog enige jaren gewerkt als NT2-docent (docent Nederlands als tweede taal). Al sinds haar tienerjaren had ze plezier in het schrijven van verhalen voor kinderen. Later was ze jarenlang in Almelo verbonden aan de 'Vrienden van het Schrijven', die onder andere drie maal 'De Nacht van de Poëzie' organiseerde. In 1985 won ze met haar gedicht 'Vrijdagmorgen' de prijs van de stad Almelo.

Het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia heeft van 1982 tot 1989 regelmatig gedichten van Ria Lazoe en andere dichters/dichteressen gepubliceerd in het katern 'Krantjuweel'. In drie gedichtenbundels heeft de krant deze oogst van haar lezers uitgegeven. Ook op initiatief van de krant werd een boek samengesteld met Verhalen uit het Oosten, met daarin 'De Steen', …Lees verder op Wikipedia