Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Speel voor mij

Ria Lazoe (auteur)
+1
Speel voor mij
×
Speel voor mij Speel voor mij

Speel voor mij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het is 1965. De moeder van Ellis (16, ik-persoon) is bij een tramongeluk om het leven gekomen. Zo ontdekt Ellis dat ze een oudere halfbroer heeft en gaat naar hem op zoek. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Speel voor mij
Auteur
Ria Lazoe
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
245 p.
ISBN
9789044842722 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de plotselinge dood van haar moeder ontdekt Ellis (16, ik-persoon) dat haar moeder als tiener een baby heeft gekregen. In Amsterdam gaat ze op zoek naar haar halfbroer. Heeft haar moeder de baby afgestaan of is er iets anders gebeurd? En wat is er gebeurd op die avond van het fatale ongeluk? Wás het wel een ongeluk? Daarnaast lopen verhaallijnen over Ellis’ halfbroer Ronald, zijn broer Leon en de rechercheur die onderzoek doet naar het ongeluk, beschreven door een alwetende verteller. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de personages met elkaar verbonden zijn. Het verhaal speelt in de jaren zestig en geeft een goed tijdsbeeld met demonstraties tegen het koningshuis en jongeren in kraakpanden. Het taalgebruik is af en toe wat onbeholpen: ‘Ze zette het leven van hem gewoon op z’n kop’. De verschillende perspectieven en onderlinge familiebanden vragen om een wat betere lezer. Aardige jeugdroman over familiegeheimen en een onverwachte liefde. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Ria Lazoe

Ria Lazoe (22 februari 1945) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Ria Lazoe is jarenlang onderwijzeres voor de basisschool geweest. Vanaf 2000 heeft ze nog enige jaren gewerkt als NT2-docent (docent Nederlands als tweede taal). Al sinds haar tienerjaren had ze plezier in het schrijven van verhalen voor kinderen. Later was ze jarenlang in Almelo verbonden aan de 'Vrienden van het Schrijven', die onder andere drie maal 'De Nacht van de Poëzie' organiseerde. In 1985 won ze met haar gedicht 'Vrijdagmorgen' de prijs van de stad Almelo.

Het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia heeft van 1982 tot 1989 regelmatig gedichten van Ria Lazoe en andere dichters/dichteressen gepubliceerd in het katern 'Krantjuweel'. In drie gedichtenbundels heeft de krant deze oogst van haar lezers uitgegeven. Ook op initiatief van de krant werd een boek samengesteld met Verhalen uit het Oosten, met daarin 'De Steen', …Lees verder op Wikipedia