De 15-jarige schooljongen Oliver wil het huwelijk van zijn ouders redden en voordat hij zestien wordt zijn maagdelijkheid verliezen.
Onderwerp
Puberteit
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
93 min.
EAN
8716777937334
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Coming-of-agefilm en speelfilmdebuut van regisseur Richard Ayoade, die eerder videoclips maakte, gebaseerd op de debuutroman* van Joe Dunthorne. In de hoofdrol speelt Craig Roberts als de 15-jarige Oliver Tate, een schooljongen uit Wales die door zijn intelligentie en gedrag vaak het mikpunt is van pesterijen. Tate wil voor zijn zestiende verjaardag zijn maagdelijkheid verliezen aan het eigenwijze en dominante meisje Jordana. Zijn tweede missie is het falende huwelijk van zijn ouders redden. Kevin Toma (Volkskrant 22-9-'11): 'Het stoort allerminst dat de personages daarbij stuk voor stuk iets cartoonesks hebben Oliver voorop (...). Daarvoor worden ze van teveel liefdevolle details voorzien, zijn Olivers vergezochte redeneringen te charmant en stroomt er teveel levensechte weemoed door de film.' Rob Veerman (movie2movie, i): 'Filmisch zit het vol met fraaie sfeerbeelden en prima dialogen, het verhaal loopt lekker en vertelt zich soepeltjes. (...) De subtiele humor en het ijzersterke sp…Lees verder

Over Richard Ayoade

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Yusuf Laher (dudephotography)

Richard Ellef Ayoade (Hammersmith, 23 mei 1977) is een Brits acteur, komiek, presentator, regisseur en schrijver.

Als acteur is hij is het meest bekend van zijn rol als Maurice Moss in The IT Crowd. Hij heeft daarnaast bijrollen gehad in The Mighty Boosh en Paddington 2. Zelf heeft Ayoade ook twee films geregisseerd; Submarine en The Double.

Trivia

  • De vader van Ayoade is van Nigeriaanse afkomst en zijn moeder is afkomstig uit Noorwegen.