Makkelijk lezen
Engels
Charles, overtuigd vrijgezel, wordt verliefd op Carrie en achtervolgt haar op vier huwelijksfeesten en een begrafenis. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
Four weddings and a funeral
Auteur
Richard Curtis
Bewerker
Cherry Gilchrist
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008 | Andere uitgaves
VII, 77 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9781405882446 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks 'Pearson English Readers'* voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Dit is een bewerking van het verhaal van de succesvolle film met Hugh Grant, Andie MacDowell en Rowan Atkinson. Het is de tragikomische geschiedenis van het verloop van verschillende liefdesrelaties, hetero en homo, in de loop van vier trouwerijen en een begrafenis. Met zwart-witfoto's uit de film; op het omslag de hoofdrolspelers uit de film. Niveau: level 5, B2, 2300 hoofdwoorden. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Richard Curtis

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie