Dvd
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Love actually

Richard Curtis (regisseur), Rowan Atkinson (acteur), Colin Firth (acteur)
Universal, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
Speelduur
ca. 130 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans Taalkeuze: Engels, Frans
5050582197181 5050582494402 5050582971200

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Over Richard Curtis

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie

Suggesties