Eenvoudige navertelling van de speelfilm met Mr Bean, waarin deze naar de VS reist en voor een kunstexpert gehouden wordt.
Titel
Mr Bean
Auteur
Richard Curtis Robin Driscoll
Bewerker
Joanna Strange
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008 | Andere uitgaves
52 p. : ill. + 1 cd-rom
Aantekening
Vereenvoudigde, geannoteerde uitgave Cd-rom bevat oef. + integrale tekst en is afspeelbaar als audio cd
ISBN
9781405884433 (softcover)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelstalige romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Dit is een simpele navertelling van de speelfilm met Mr Bean, waarin deze naar de VS reist en voor een kunstexpert gehouden wordt. Met veel kleurenfoto's uit de film in de tekst en op het omslag. Niveau: onderbouw (600 woorden).

Over Richard Curtis

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie