De verhaalversie van het script van de succesvolle film met Julia Roberts en Hugh Grant. Uitgave voor scholieren.
Titel
Notting Hill
Auteur
Richard Curtis
Bewerker
Andy Hopkins
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, [2015?] | Andere uitgaves
IV, 59 p.
ISBN
9781405881999 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier de verhaalversie van het script van de succesvolle film met Julia Roberts en Hugh Grant (beiden afgebeeld op het omslag, verder geen illustraties). De romantische komedie beschrijft de toenadering tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen: een glamoureuze Amerikaanse filmster en een onhandige, verlegen boekhandelaar in Londen. Niveau: middenbouw (1200 woorden).

Over Richard Curtis

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie