Boek
Engels

Snow day

Richard Curtis (auteur), Rebecca Cobb (illustrator), Bill Nighy (verteller)
Het heeft zo veel gesneeuwd dat de school vandaag dicht is. Maar dat weten Danny en meester Trapper niet. Samen hebben ze een bijzondere dag in de sneeuw. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter, Sneeuw, Leraren
Titel
Snow day
Auteur
Richard Curtis
Illustrator
Rebecca Cobb
Verteller
Bill Nighy
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Puffin, 2015
[36] p. : ill. + cd
ISBN
9780723292609 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is vier december, een gewone woensdag in Londen. Maar dan begint het te sneeuwen en het blijft maar doorsneeuwen. De kinderen krijgen de volgende dag ’s morgens via hun mobieltjes te horen dat de school die dag gesloten blijft. Alleen Danny heeft dat bericht niet gelezen en gaat naar school, waar hij meester Trapper tegenkomt, die ook niet wist dat de school gesloten was. Hij geeft dus les aan Danny, maar uiteindelijk gaan ze samen de sneeuw in en maken een sneeuwman en nog veel meer. De volgende dag is er weer gewoon school, maar een jaar en één dag later sneeuwt het weer enorm. Humoristisch prentenboek waarin de relatie tussen Danny en meester Trapper, die elkaar normaal helemaal niet liggen, mooi beschreven wordt. Tijdens die ene dag bouwen zij een bijzondere, vriendschappelijke band op, terwijl ze de dag erna weer gewoon leerling en meester zijn. Het slot voorspelt dat er weer zo’n dag aan komt. De illustraties in gemengde techniek geven de sfeer van het verhaal (en die van ee…Lees verder

Over Richard Curtis

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie

Suggesties