Het beste politieduo van L.A. probeert het leven van een kroongetuige te redden en hun eigen hachje te sparen
Titel
Lethal weapon 2 / dir. by Richard Donner ; screenplay by Jeffrey Boam
Regisseur
Richard Donner
Scenarist
Jeffrey Boam
Componist
Eric Clapton 1945- Michael Kamen 1948-2003 David Sanborn
Acteur
Mel Gibson 1956- Danny Glover Joe Pesci Joss Ackland
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
ca. 114 min.
Aantekening
Director's cut Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931162906
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 1989 van regisseur Richard Donner. Met Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren : 'Uiterst gewelddadig, superglad vervolg dat net zo karikatuurachtig is als de eerste film* en zo mogelijk nog onderhoudender. Deze keer komen onze helden in conflict met een snode smokkelkoning die zich verbergt achter diplomatieke onschendbaarheid. Dan rekent hij echter buiten de roekeloze manieren van Gibson. Voor fans van actiefilms is dit een must.' De dvd bevat als extra o.a. een korte film met actie en stunts en drie minuten extra toegevoegd materiaal.

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Richard Donner (geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930 – Los Angeles, 5 juli 2021) was een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van mainstream blockbusters. Hij was meer entertainer dan kunstenaar. Commercieel gezien was hij een van de succesvolste regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In 1976 maak…Lees verder op Wikipedia

Suggesties