Komische actiefilm waarin een rechercheursduo de strijd aangaat met de illegale handel in zware wapens
Titel
Lethal weapon 3
Regisseur
Richard Donner
Componist
Eric Clapton 1945- Michael Kamen 1948-2003 David Sanborn
Acteur
Mel Gibson 1956- Rene Russo Danny Glover Joe Pesci
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 116 min.
Aantekening
Director's cut Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931162913

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het rechercheursduo Mel Gibson en Danny Glover werken weer samen in dit derde deel, ook weer geregisseerd door Richard Donner. Ditmaal gaan ze bijgestaan door Joe Pesci de strijd aan met de illegale handel in zware wapens. Joyce Roodnat schrijft in het NRC: 'Lethal Weapon 3 is niet voor niets een gigantisch succes in de Verenigde Staten. Verrassend is de film niet, wel hoogst amusant en hij doet wat er van zo'n film wordt verwacht: hij beantwoordt ruimschoots aan de verwachtingen. (...) de actiescènes zijn spectaculair en spannend en worden eminent in beeld gebracht door de Nederlander Jan de Bont (...) omdat de nadruk op het comedy-element ligt, neemt dat zulke tekenfilm-achtige proporties aan dat het alleen de tere zielen nog zal shockeren.' Met de drijvende muziek van Michael Kamen, Eric Clapton en David Sanborn. De dvd bevat geen bijzondere extra's.

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Tostie14

Richard Donner, geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930), is een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van mainstream blockbusters. Hij wordt niet beschouwd als kunstenaar, maar meer als entertainer. Commercieel gezien is hij een van de meest succesvolle regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Joods-Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In …Lees verder op Wikipedia

Suggesties