Twee Vietnamveteranen, die bij de politie zijn gegaan, moeten noodgedwongen samenwerken om te overleven
Titel
Lethal weapon / dir. by Richard Donner ; written by Shane Black
Regisseur
Richard Donner
Scenarist
Shane Black
Componist
Eric Clapton 1945- Michael Kamen 1948-2003
Acteur
Mel Gibson 1956- Danny Glover Gary Busey 1944- Mitch Ryan
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1987
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Director's cut Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931162890

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Director's cut van de Amerikaanse politiefilm uit 1987 van regisseur Richard Donner. De regisseur voegde zeven minuten toe waarin Rigg's eenzame huiselijke leven en het tragische verlies dat hem aanzet tot een roekeloze onverschilligheid voor zijn eigen veiligheid scherper in beeld worden gebracht. Een zwarte politieman krijgt op de vooravond van zijn pensioen een jonge blanke agent toegewezen als nieuwe partner. De Speelfilmencyclopedie geeft twee en een halve ster: 'Snelle onderhoudende politiefilm, die niet uit is op originaliteit maar overbekende elementen met een zekere flair wil brengen. Gibson is bijzonder leuk en hij krijgt uitstekend weerwoord van Glover.' De dvd bevat geen bijzondere extra's.

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Richard Donner (geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930 – Los Angeles, 5 juli 2021) was een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van mainstream blockbusters. Hij was meer entertainer dan kunstenaar. Commercieel gezien was hij een van de succesvolste regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In 1976 maak…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek