Titel
Radio flyer
Regisseur
Richard Donner
Componist
Hans Zimmer 1957-
Scenarist
David Mickey Evans
Acteur
Lorraine Bracco John Heard Joseph Mazzello Elijah Wood
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2006 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 119 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Deens, Engels, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Italiaans, Noors, Portugees, Roemeens, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
5035822259539

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Tostie14

Richard Donner (geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930 – Los Angeles, 5 juli 2021) was een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van mainstream blockbusters. Hij was meer entertainer dan kunstenaar. Commercieel gezien was hij een van de succesvolste regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In 1976 maak…Lees verder op Wikipedia

Suggesties