Blad­muziek
Engels

Vocal selections from Walt Disney's Mary Poppins

Richard M. Sherman (componist), Robert B. Sherman (componist)

Vocal selections from Walt Disney's Mary Poppins

Genre:
Titel
Vocal selections from Walt Disney's Mary Poppins
Componist
Richard M. Sherman 1928- Robert B. Sherman 1925-2012
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Milwaukee: Hal Leonard, 1984
42 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano, gitaar, zang Met teksten en akkoordsymbolen Bevat: The perfect nanny ; Sister Suffragette ; A spoonful of sugar ; Supercalifragilisticexpialidocious ; Stay awake ; Jolly holiday ; I love to laugh ; Chim chim cher-ee ; Step in time ; Feed the birds (Tuppence a bag) ; Let's go fly a kite Graad 2-3
ISBN
9780881886030 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.46 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het beroemde verhaal van Mary Poppins, de aardige nanny die komt met de oostenwind en weer gaat met westenwind, in een gemakkelijke zetting voor zang en piano. Deze uitgave is gebaseerd op de Walt Disney filmversie. Met 11 liedjes waaronder Chim chim cher-ee - A spoonful of suger en Supercalifragilisticexpialidocious, een samenvatting van het verhaal in het Engels en enkele kleurenfoto’s uit de film uit 1964. 13 jaar geleden al eens aangeboden.* Graad 2-3. 42 blz. Wonderland music / Hal Leonard HL00360439.

Over Richard M. Sherman

CC BY 2.0 - Foto van/door Greg Hernandez

Richard Morton Sherman (New York, 12 juni 1928) is een Amerikaans songwriter. Hij werkte voornamelijk samen met zijn broer Robert Sherman. Ze werkten samen aan een vele filmprojecten, waaronder Mary Poppins en Jungle Book, beide films van Walt Disney Pictures.

Biografie

Richard groeide op in een Joods-Russisch gezin in New York. Samen met zijn oudere broer Robert stapte hij in de voetsporen van zijn vader Al Sherman, een befaamde componist.

In 1958 werd hij samen met zijn broer opgemerkt door Walt Disney, die de twee in dienst nam als liedschrijvers bij Walt Disney Pictures. Als eerste wapenfeit voor Disney, schreven ze het befaamde lied uit de Disneyland-attractie It's a small world.

Bekendste werken

  • Merlijn de Tovenaar (1963)
  • Mary Poppins (1964)
  • Jungle Book (1967)
  • Chitty Chitty Bang Bang (1968)
  • De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties