Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het zingen van de tijd

Richard Powers (auteur), Mieke Lindenburg (vertaler)
Een pianist en een zanger, beiden kleurling, vechten zich in het Amerika van de jaren zestig van de 20e eeuw een weg naar de top van de klassieke westerse muziekwereld.
Titel
Het zingen van de tijd
Auteur
Richard Powers 1957-
Vertaler
Mieke Lindenburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The time of our singing
Editie
5
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Olympus, 2014 | Andere uitgaves
766 p.
ISBN
9789046704431 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Richard Powers (Illinois, V.S.; 1957) debuteerde in 1985 met de bejubelde roman 'Op weg naar een dansfeest'. Hierna verschenen de romans 'Galatea 2.2' (1997) en 'Profijt' (1999). In 'Het zingen van de tijd' componeert Powers diverse thema's tot een omvangrijk 20e-eeuws 'gekleurd' familie-epos. Aan de orde komen Amerikaanse rassenhaat en -rellen, natuurkundige aspecten van 'tijd', de schoonheid en soul van muziek, Vlaamse liedcultuur, de atoombom e.a. Hoofdpersoon is Jonah Strom – zoon van een Duits-joodse fysicus en een zwarte zangeres – die als kleurling kiest voor een carrière als zanger van 'blanke' klassieke muziek. Hierdoor conflicteert hij met zijn jongere zus Ruth die zich aansluit bij de militante Black Panthers. Als middelaar opereert hun broer en pianist Joseph, die registreert hoe zijn familie worstelt met identiteit en intolerantie. Powers schrijft heel literair en schept er genoegen in om moeilijke (bijv. natuurkundige en muzikale) onderwerpen gedetailleerd te beschrijven…Lees verder

Over Richard Powers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Phoebe

Richard Powers (Evanston, 18 juni 1957) is een Amerikaans schrijver. Hij staat erom bekend dat hij veel muzikale kennis, alsook wetenschappelijk georiënteerde elementen in zijn romans opneemt. In de jaren 80 leefde en werkte hij enige tijd in Nederland; daar schreef hij Prisoner's Dilemma en The Gold Bug Variations.

Powers heeft talrijke prijzen gekregen, waaronder een MacArthur Fellowship, de Lannan Literary Award, de James Fenimore Cooper Prijs en de John Dos Passos Prize; voor De echomaker kreeg hij de National Book Award.

Bibliografie

  • 1985 Three Farmers on Their Way to a Dance, in 1991 vertaald door Frank van Dixhoorn "Op weg naar een dansfeest"
  • 1988 Prisoner's Dilemma
  • 1991 The Gold Bug Variations, in 1993 in het Nederlands vertaald : De dubbele helix van het verlangen
  • 1993 Operation Wandering Soul<…Lees verder op Wikipedia