Dvd
Engels

Alpha and omega. Het grote avontuur ; De grote wolfspelen

Richard Rich (regisseur)

Alpha and omega. Het grote avontuur ; De grote wolfspelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De wolven Kate en Humprey en hun drie welpen beleven avonturen. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Alpha and omega. Het grote avontuur ; De grote wolfspelen
Regisseur
Richard Rich
Uniforme titel
Alpha and omega A hawl-iday adventure ; The great wolf games
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013, 2014
Speelduur
ca. 80 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Portugees
EAN
5053083036836

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee vervolgdelen (direct-naar-video) op de Amerikaanse animatiefilm 'Alpha and Omega'* (2010). De wolven Kate en Humprey zijn inmiddels getrouwd en hebben drie welpen: Claudette, Stinky en Puk. Kort voordat de winter invalt is Puk, de jongste welp, verdwenen: hij is gevangen genomen door een vijandige roedel wolven. De hele familie gaat op pad om hem te redden. In het derde deel zijn de welpen inmiddels 'tieners' geworden. Wanneer alle wolven in het gebied meedoen aan de 'Grote Wolfspelen', een soort Olympische Spelen, overtuigen de drie hun vader om hun coach te worden. Sandy Angelo Chen (commonsensemedia.org) geeft deel 2 maar 2 sterren: matig geanimeerd, onlogisch verhaal, toch aardig kijkvoer voor jonge kinderen. Deel 3 krijgt van haar 3 sterren: opnieuw matig geanimeerd, maar met een sterker verhaal en goede thema's (fairplay, discriminatie, vrouwen in de sport, teamwerk). Vanaf ca. 6 jaar.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia