Dvd
Engels

De zwanenprinses : avonturen bij de piraten!

Richard Rich (regisseur), J. Bateman (componist), Brian Nissen (regisseur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinses Alise wordt opgevoed tot een goed lid van de koninklijke familie maar eigenlijk wil ze het liefste piraat worden. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De zwanenprinses : avonturen bij de piraten! / written and directed by Richard Rich, Brian Nissen
Regisseur
Richard Rich Brian Nissen
Componist
J. Bateman
Uniforme titel
The swan princess : princess tomorrow, pirate today!
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Speelduur
76 min.
Aantekening
Taalkeuze: o.a. Engels, Frans, Nederlands Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609647419

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel 6 van de Amerikaanse serie animatiefilms van Richard Rich. In deel 5, 'A royal family tale'* adopteerden prinses Odette en prins Derek het meisje Alise. Nu is Alise jongvolwassen en krijgt tijdens de zomervakantie van haar ouders les van haar strenge grootmoeder in hoe een echte prinses zich gedraagt. Maar Alise wil liever op avontuur als piraat en scheept in op een piratenschip, samen met een aantal vrienden. Ze lijden schipbreuk en komen terecht op een eiland met mensenetende wezens, waar Alise vriendschap sluit met weesjongen Lucas. Barbara Shulgasser-Parker (commonsensemedia.org) noemt het een goed geschreven verhaal, ook leuk voor volwassenen, met spannende avonturen, verfijnde humor, een brede woordenschat en leuke liedjes. Zij geeft 3 sterren. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Richard Rich

Richard Rich (1496 – Rochford, 12 juni 1567) was een Engels politicus die onder Eduard VI van Engeland Lord Chancellor was.

Biografie

Er is weinig bekend over het vroege leven van Richard Rich. Zo noemen bronnen verschillende geboorteplaatsen en families waarin hij geboren zou zijn. Hij heeft waarschijnlijk gestudeerd op de Universiteit van Cambridge. In 1516 ging hij als jurist in Londen aan het werk. Dertien jaar later werd hij met behulp van Thomas Audley lid van het Engelse parlement. In 1533 kwam hij in dienst van Thomas Cromwell. Onder diens leiding had hij ook een belangrijk deel in de processen tegen Thomas More en bisschop John Fisher.

In 1536 werd hij benoemd tot Speaker van het Britse Lagerhuis. Een paar jaar later had hij een belangrijk aandeel in de val van Thomas Cromwell. Rich was assistent-executeur van het testament van Hendrik VIII. Hierdoor ontving hij grote stukken land en werd hij Baron Rich. Ook verwie…Lees verder op Wikipedia